У виборчому окрузі №72 Закарпатської області (центр – м. Тячів) кандидатом у народні депутати зареєструвався помічник-консультант народного депутата України, який також є кандидатом на виборах у цьому ж окрузі.

Мова йде про Степана Хому, який балотується як самовисуванець. Він – помічник-консультант народного депутата Василя Петьовки. Останній – депутат Верховної Ради України від округу №72 і на цих виборах знову балотується від цього ж округу  як самовисуванець.

Така ж схема одночасного балотування Василя Петьовки та Степана Хоми була застосована і на виборах 2012 року.

А на виборчому окрузі №68 (центр – м. Ужгород) спостерігається технологія кандидатів «двійників». Одним із перших як кандидат на окрузі шляхом самовисування зареєструвався чинний народний депутат від цього ж округу Василь Ковач.

Згодом кандидатами зареєстровано ще четверо людей із прізвищем Ковач. Це – Антон Ковач (викладач Закарпатського художнього інституту), Василь Ковач (директор приватного підприємства), Ласло Ковач (працівник АЗС), Олександр Ковач (депутат Ужгородської міської ради).

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
 Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.