В Житомирі та Малині на вулицях розміщені білборди на яких яскраво проявляєть стиль агітаційних матеріалів кандидатів в Президенти Юлії Тимошенко та Петра Порошенка.

 

Червоним по білому напис: "25 травня твій голос вирішальний. Час Жито по-новому» Такі білборди розміщені по вулиці Вітрука 13 та Привокзальна площа 2 в Житомирі.  На всіх агітаційних матеріалах Петра Порошенка вказано було гасло  «Жито по новому». В день виборів білборди з схожим  візуальним стилем агітматеріалів Юлії Тимошенко побачили спостерігачі  в Малині по вул. Гагаріна.   На білборді напис  "Тільки сильний лідер відновить мир. Захистимо Україну!", зроблений  кольорами, схожими  на ті, що використовувала в своїх агітаційних матеріалах кандидат в Президенти України Юлія Тимошенко. Оксьоненко Олена, голова  штабу Юлії  Тимошенко в Малині факт коментує: «Я не давала команди встановлювати ці білборди. Звертайтесь до тої фірми, яка їх встановила. Якщо людям здається, що вони якось схожі на агітаційні матеріали Юлії Тимошенко, то це їх проблеми. І, взагалі, я вважаю некоректно в мене таке запитувати».

Вихідних даних ці плакати не мають. 

Законом України «Про вибори Президента України» агітація в день виборів заборонена.

2014-05-25 14.45.40

2014-05-25 14.51.49

kkls

derf

agitaciaj 2005 05

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.