6 травня на засіданні ОВК № 165 ( центр місто Тернопіль) секретар окружкому відмовився давати інформацію, яку просив координатор виборчих програм від Громадянської мережі ОПОРА.

Василь Томчишин із посвідченням кореспондента попросив надати йому повний та поіменований список членів ДВК: тобто, скільки від якого кандидата голів, заступників та секретарів. Йому у цьому відмовили. Після чого представник ОПОРИ надіслав офіційний запит на інформацію і ще досі чекає відповіді.

Це не перша ситуація коли члени ОВК не хочуть співпрацювати із спостерігачами. Наприклад, 5 травня після засідання ОВК 167 ( центр місто Зборів) довготерміновий спостерігач спілкувався з секретарем і просив надати відомості, щодо розрахунку квот і про ДВК, чисельний склад яких менше 12 осіб. В той час, член ОВК Лозінський Теодор Васильович висловив незадоволення, мотивуючи це тим, що це затримує роботу секретаря.

На трьох інших окружкомах немає ніяких конфліктів і непорозумінь. Члени ОВК надають інформацію і відповідають на всі питання спостерігачі від ОПОРИ.

Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411
За коментарями звертайтеся:
Василь Томчишин,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
0634498786

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.