Окружні виборчі комісії Тернопільської області утворили 1182 дільничні виборчі комісії.

Кожен із кандидатів на пост Президента України мав право до 1 травня запропонувати по одній особі до складу кожної виборчої комісії. Однак такою можливістю скористалося лише 15 кандидатів.

Не подали жодної особи до складу ДВК на Тернопільщині кандидати на пост Президента України: Бойко Юрій Анатолійович, Гриненко Андрій Валерійович, Коновалюк Валерій Ілліч, Кузьмін Ренат Равелійович, Рабінович Вадим Зіновійович, Саранов Володимир Георгійович. Також не вносили свої подання на ДВК кандидати, які згодом відмовились від участі у виборах Королевська Наталія Юріївна та Царьов Олег Андрійович.

Найбільше осіб до складу ДВК запропонували штаби Порошенка Петро Олексійович та Тимошенко Юлія Володимирівна – по 1093. Майже на всі дільниці внесли свої подання також Тягнибок Олег Ярославович та Маломуж Микола Григорович у яких кількість осіб також рівна – по 1089. Не дуже відстають від вище перелічених Тігіпко Сергій Леонідович (1035) та Гриценко Анатолій Степанович (1008). Серед кандидатів, які подали найменшу кількість кандидатур до ДВК – Ярош Дмитро Анатолійович (250) та Цушко Василь Петрович (82).

Крім того, через недостатність подань від кандидатів головою ОВК № 166 було подано 325 кандидатур до складу ДВК на підставі пропозицій членів комісії. 2-х(Дільнична виборча комісія № 610757 та Дільнична виборча комісія № 611054 ) було призначено головою ДВК, 1 заступником (Дільнична виборча комісія № 610330) та 1 секретарем (Дільнична виборча комісія № 611075 ).

Більше випадків щодо внесення подань до складу ДВК головами ОВК Тернопільської області на підставі позицій членів комісії не зафіксовано.

Під час перевірок, які відбувалися при формуванні ДВК не було відхилено жодної запропонованої кандидатури.

Загальна кількість осіб, які включені до складу дільничних виборчих комісій у Тернопільській області, складає 11 183 (10 858 від кандидатів у президенти і 325 запропонованих ОВК).

UyU9FNOXUz4

 

Le5GQoAVDFE

u3kJRRfEVTQ

6SA OQxSWIo

 

hsw7Z0FRCbo

Довготерміновий спостерігач Громадської мережі ОПОРА у Тернопільскій області
Ігор БІлик
0637538775
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411
За коментарями звертайтеся:
Василь Томчишин,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області
0634498786

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.