12 квітня у центрі Ужгорода запрацював агітаційний намет кандидата у Президенти України Анатолія Гриценка. Усім охочим роздавали газету «Справжній президент» (№55, квітень 2014 року), хоча вона не містила усіх необхідних і коректно видрукованих вихідних даних.

hrytsenko zakarpattia

У вихідних даних номеру не вказана інформація про її наклад та місце друку. Хоча цього чітко вимагає ст. 59 ч. 3 Закону України «Про вибори Президента України». Водночас були подані відомості про те, хто замовник та відповідальний за випуск номеру.  Зі слів голови виборчого штабу Анатолія Гриценка у Закарпатській області Андрія Марусія, дані не надрукували у типографії. Однак, аби не відхилятися від норм закону, активісти ручкою дописують на кожній газеті інформацію, якої не вистачає. Із понеділка, 14 квітня, ці дані мали б додаватися в газету за допомогою штампу. Однак, і 14 квітня газети роздавали з вихідною інформацією дописаною ручкою. Згідно з дописаною інформацією, наклад видання становить 294 тисячі примірників, а друк здійснив ФОП Глогусь Т.І.

hrytsenko zakarpattia2

Також  на пішохідному мості у центрі Ужгорода роздають газету «Жити по-новому» кандидата на пост Президента України Петра Порошенка. Усі необхідні вихідні дані на газеті вказано: замовник Порошенко П.О., відповідальний за друк Жданов Д.О. , надруковано ТОВ "МЕГА-поліграф", наклад 350000 шт., зам. 34941.

gazetu poroshenko

За коментарями звертайтеся до:
Володимир Феськов
координатор громадського спостереження
за виборами Президента України
у Закарпатській області
+380 66 317 36 13 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.