Чесних, прозорих та демократичних виборів, припинити переслідування та репресії, звільнити захоплені приміщення та офіси Партії регіонів вимагають Чернівецькі регіонали від теперішньої влади. Мова про це йде у заяві, розповсюдженій 02 квітня серед регіональних ЗМІ Чернівецькою обласною організацією Партії регіонів.

Приводом для заяви стали події на партійному зїзді, який відбувся 29 березня. Нагадаємо, що на зїзді регіоналів на пост Президента України на позачергових виборах було підтримано кандидатуру Михайла Добкіна. Як зазначено в заяві Чернівецьких регіоналів, на їх думку «підготовка до з'їзду проходила кулуарно та підкилимно, без ознак будь-якої внутрішньопартійної дискусії», що викликає у представників партії з Чернівецької області «глибоке занепокоєння». Як можна зробити висновок із оприлюдненої заяви, переважна більшість членів Партії регіонів у Чернівецькій області підтримувала кандидатуру Сергія Тігіпко.

Чернівецькі регіонали будуть сприяти з боку первинних організацій Партії регіонів усім кандидатам у Президенти України, які є членами партії, а також ініціюють скликання позачергового з'їзду Партії регіонів на 15 травня 2014 року, на якому закликають остаточно визначитись з єдиним кандидатом від партії, виходячи із соціологічних рейтингів на дату проведення з'їзду.

Від теперішньої влади регіонали вимагають «чесних, прозорих та демократичних виборів, припинити політично- вмотивовані переслідування та репресії, звільнити захоплені приміщення та офіси партії». Нагадаємо, що свого часу Партія регіонів та очільник партії в Чернівецькій області Михайло Папієв, перебуваючи при владі під час виборчої кампанії 2012 року, не надто переймався щодо чесності, прозорості та демократичності виборів. Про це свідчать численні факти зафіксовані спостерігачами ОПОРИ у 2012, які у 2014 стали основою для відкриття відповідних кримінальних справ.

Детальніше:
Надія Бабинська,
+380502104847,
virna(at)opora.org.ua
 
Назар Тимощук,
 координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
+38063 628 67 71,
n.tymoshchuk(at)opora.org.ua