Судове засідання у  Білоцерківському міськрайонному суді перенесли на 4 грудня 2012 року

Кандидат в народні депутати самовисуванець Віталій Чудновський котрий подав позов до суду на кандидата в народні депутати висуванця Народної партії Людмилу Дригало та на Білоцерківське районне відділення Всеукраїнської громадської організації «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах» не з’явився на засідання. Також, від позивача не були присутні і представники.

Слухання тривало недовго і суддя перенесла засідання на 4 грудня 2012 року.

Водночас, на сесії Білоцерківської міської ради, де депутати заслуховували прокурора міста Біла Церква Григорія Мельника та начальника Білоцерківського міського відділу Головного управління МВС України в Київській області Олександра Грибенникова не виявили факту підкупу виборців та фальсифікації виборів. Григорій Мельник зазначив, що всі 14 заяв, котрі надішли до прокуратури були без фактів і по ним розслідування не велося. Олександр Грибенников в свою чергу зазначив, що 38 заяв, котрі надійшли до міських відділів міліції за результатами перевірки факт підкуп не підтвердився.

Нагадаємо, що кандидат в народні депутати самовисуванець Віталій Чудновський, що переміг у 90 виборчому окрузі з центром у місті Біла Церква позивається на один мільйон гривень до кандидата в народні депутати висуванця Народної партії Людмили Дригало. В судовому позові Віталій Чудновський просить суддів визнати та спростувати відомості, що не відповідають дійсності та принижують честь та гідність Віталія Чудновського, викладенні у інформаційному матеріалі «Білоцерківське районне відділення Всеукраїнської громадської організації «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах, прокуратурі та судах» ПОПЕРЕДЖАЄ: Шановні білоцерківці! Будьте пильними! Не передавайте свої персональні дані в руки шахраїв!». Матеріал був надрукований у друкованому періодичному виданні Інформаційному бюлетені «НОВИНИ від Людмили Дриґало» випуск №23 жовтень 2012.

Громадянська мережа ОПОРА не раз інформувала громадськість про те, що за Віталія Чудновського активно в передвиборчу кампанію агітував голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк. Залучали до агітації соціальних працівників. Також, зародився рух «Переможець гарантує», де переможець в разі своєї перемоги гарантував нарахувати на картки, котрі були схожі більш на дисконтні, по одній тисячі гривень. Після виборів у розпорядження ОПОРИ потрапили деякі списки «домових», людей залучених до фальсифікацій на виборах, які голосували за 100 грн по 90 виборчому округу за Віталія Чудновського.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур.