Близько півтора десятка потенційних кандидатів у депутати Верховної ради України відвідали всеукраїнську прощу, яка нещодавно пройшла у Зарваниці, що на Тернопільщині.Шафранський @На прощу до Зарваниці@

Зарваниця — традиційне місце паломництва християн східного обряду, особливо вірних Української греко-католицької церкви. Цього року у прощі взяли участь близько 120 тис паломників. Такого масштабу заходи ніколи не обходяться без уваги політиків, тим більше - напередодні виборів. Потенційні кандидати в Зарваниці. ТернопільщинаНа цьогорічній прощі були присутні політики усіх політичних спектрів і напрямків — як представники провладних сил, так і чимало опозиціонерів, а також позапартійні; політики, як всеукраїнського масштабу, так і представники місцевого політикуму. Загалом, в ході всеукраїнської прощі в Зарваниці було помічено близько 15 потенційних кандидатів у депутати Верховної ради.

Більшість прочан-політиків постаралися надЮ.Чижмарьати факту своєї участі у прощі якнайширшого розголосу. Задля цього публікували свої фотографії та відео-матеріали на тлі Зарваницьких храмів, поряд з церковними діячами, згадки про свої діяння на релігійній ниві: сприяння в організації церковно-релігійних заходів, фінансування релігійних видань, виділення грошей на ремонти церков тощо. Про це повідомляли кандидати особисто через соціальні мережі, а також їхні пресові служби через ЗМІ. 

Любомир Крупницький,
прес-секретар кампанії громадського спостереження
за парламентськими виборами
Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області,
[email protected], 096 667 35 73

На фото - потенційні кандидати: Юрій Чижмарь ("Єдиний центр"); Віталій Шафранський (УНП); Роман Заставний, Арсеній Яценюк, Андрій Шкіль (всі - ОО "За Батьківщину").