2 грудня Миколаївський окружний адміністративний суд розглянув позовну заяву довіреної особи кандидата в народні депутати України по округу № 132 Миколи Круглова до кандидата по цьому ж округу Аркадія Корнацького про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії.

Суть справи полягала у тому, що на двох банерах, які розташовані на території домоволодіння № 93 по вул. Центральній в с. Кумарі Первомайського району Миколаївської області і які є політичною рекламою кандидата Аркадія Корнацького, відсутні відомості про те, ким, на замовлення кого, яким тиражем було виготовлено цей агітаційний політичний матеріал. Тому, довірена особа кандидата Миколи Круглова Лариса Качуровська вимагала визнати дії кандидата Корнацького щодо недотримання вимог ч.7 ст.69, ч.22 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» протиправними та зобов'язати його усунути цю політичну рекламу.

Суд дослідив всі докази по справі, ознайомився з позицією сторін та прийняв Постанову у справі 814/4938/13-а, яка занесена до Єдиного державного реєстру судових рішень. Позов кандидата у народні депутати по 132 округу Миколи Круглова до кандидата в народні депутати по цьому ж округу Аркадія Корнацького був задовольнений частково - дії Аркадія Корнацького щодо розміщення двох банерів агітаційно-політичного характеру по вул. Центральній, біля будинку 93 у с. Кумарі визнані протиправними. У решті позову відмовлено.

Нагадаємо, самовисуванець Микола Круглов є головою Миколаївської облдержадміністрації. Аркадій Корнацький – кандидат від ВО «Батьківщина». 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53