В період до офіційного старту виборчої кампанії в Ужгороді зафіксовано чимало рекламоносіїв із символікою партії «Наш Край», на яких не розміщено вихідних даних.  12 жовтня в обласному центрі на площі Б.Хмельницького з’явився білборд із символікою партії та її «кандидатом №1» до міськради – Володимиром Химинцем,  на якому також нема інформації з вихідними даними.

У коментарі ОПОРІ Володимир Химинець запевнив, що на білборді повинна бути інформація з вихідними даними згідно з вимогами законодавства.

12.10 hymynez

Щодо факту інших білбордів та сітілайтів, де є символіка партії, Володимир Химинець зазначив, що замовником цієї реклами є не місцева організація партії. Рекламу, за його інформацією, замовлено центральними органами партії, вона була встановлена ще до початку виборчої кампанії. З його слів, такі рекламоносії тоді з’явилися не як агітація, а як реклама партії.

12.10 nash kraj 1

12.10 nash kraj 2

Реклама із символікою партії «Наш Край» без вихідних даних, зафіксована 30 вересня.

ОПОРА нагадує: згідно з частиною 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори»,  друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.