До Голопристнаської міської виборчої комісії увійшло всього 9 осіб, що є мінімальним складом. На першому засіданні були присутні всього 5 членів цієї ТВК, і комісія набула повноважень, бо більшість членів із складу комісії прийняли присягу згідно ч.6 ст. 20 ЗУ «Про місцеві вибори». Але такий стан справ має загрозу зриву кворуму.

На засіданні була відсутня і голова комісії Глущенко Ганна Георгіївна, від місцевої організації Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ". Засідання проводила заступник голови Поздняк Наталія Олександрівна, від місцевої організації Політичної Партії "Опозиційний блок". Така робоча заміна дозволена Законом (ч.7 ст.27 ЗУ «Про місцеві вибори»).

10-09-Goloprystan-miska-VK

У виборчій комісії пов’язують складнощі з формуванням складу комісії з тим, що місто Гола Пристань, котре є районним центром у Херсонській області, нещодавно набуло статусу міста обласного підпорядкування. Таким чином, до складу Голопристанської міської виборчої комісії можуть увійти лише особи, які мають право голосу на цих місцевих виборах, тобто, ті, за ким закріплена виборча адреса у м. Гола Пристань, згідно ч.1 с.21 ЗУ «Про місцеві вибори».

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28