Під час святкування Дня міста Суми 5 вересня в центральній його частині було розміщено багато реклами потенційного кандидата на посаду міського голови Дмитра Лантушенка: білборди, сітілайти, намет, а також величезна повітряна кулька у формі дирижаблю. У натовпі роздавали листівки «10 фактів про Дмитра Лантушенка».

0 7 09 Sumy

Політичної активності інших кандидатів чи політичних сил помічено не було.

У коментарі ОПОРІ Дмитро Лантушенко повідомив, що він є узгодженим єдиним кандидатом на посаду сумського міського голови від партій «УДАР» та «Солідарність» Блок Петра Поршенка». Початок кампанії до офіційного старту виборчого процесу він прокоментував так:

«- Це не агітація, а знайомство з сумчанами. Тому це не є порушенням закону. Зовнішня реклама та листівки оплачені за партійні кошти».

Коментуючи появу «агітаційного дирижаблю» на дні міста Дмитро сказав, що в нього є команда молодих креативних людей і пообіцяв, що з їх боку кампанія буде веселою, позитивною і виключно в рамках закону.

До моменту початку офіційного виборчого процесу та до офіційної реєстрації кандидата в депутати чи на посаду міського, сільського або селищного голови не можна твердити, що подібні дії політичних сил та потенційних кандидатів є передвиборною агітацією та порушенням закону. Але це є порушенням принципу рівних можливостей, тому Громадянська мережа ОПОРА закликає політичні сили проводити чесну кампанію.

Детальніше:
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
+380663055190, [email protected]