У перший день виборчого процесу потенційний кандидат на посаду Луцького міського голови Олександр Товстенюк влаштував свято фізичної культури та спорту на луцькому стадіоні «Авангард». Дійство відбулось за підтримки благодійного фонду «Новий Луцьк».

Спортивне свято потенційний кандидат влаштував з нагоди відкриття оновленого стадіону «Авангард», на реконструкцію якого з фонду «Новий Луцьк» було витрачено понад 9 мільйонів гривень. За ці кошти на стадіоні облаштували бігові доріжки із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти. Крім того, було встановлено нові сертифіковані футбольні ворота, змінено звукову систему арени, розпочато роботи із поліпшення освітлення.

Новина на сайті ФК "Волинь":

06 09 Volyn2

Біля входу на стадіон:

06 09 Volyn

Спеціально на це свято до Луцька прибули керівник Міністерства молоді та спорту України Ігор Жданов та його перший заступник Ігор Гоцул, які висловили власну підтримку і подяку благодійному фонду «Новий Луцьк» та його керівнику.

Був присутній під час святкування і засновник благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, який розповів, що ініціатива щодо реконструкції стадіону належить Олександру Товстенюку.

«Пів року тому до мене підійшов Олександр Товстенюк, керівник фонду «Новий Луцьк» і сказав, що війна війною, а спорт потрібно розвивати. Тому було прийнято рішення зробити цей стадіон», - розповів Ігор Палиця.

06 09 Volyn1

Під час святкування на стадіоні відбулось ряд урочистостей та подій. Зокрема, відбувся футбольний поєдинок між ветеранами ФК «Волинь» та ФК «Динамо», які виступили перед чималою кількістю глядачів у зіркових складах. Продовжилось спортивне дійство урочистою ходою представників усіх спортивних федерацій області на оновлених бігових доріжках.

Окрім цього, у програмі були показові виступи лекгоатлетів, дитячі змагання, представлення найвідоміших спортсменів області. Танцювальні гурти міста показали оригінальне шоу, в якому взяло участь понад 250 учасників. Також на території стадіону облаштували зону харчування від закладів міста. Завершилось спортивне дійство концертом гуртів «Танок на Майдані Конго», «Антитіла» та «Піккардійська терція».

До слова, в останні дні перед початком виборчого процесу діяльність Олександра Товстенюка в рамках благодійного фонду «Новий Луцьк» значно активізувалась. 1 вересня він встиг побувати в кількох загальноосвітніх навчальних закладах Луцька, роздаючи подарунки школярам; 3 вересня – взяти участь у відкритті оновленого стадіону Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; відкрити кілька нових майданчиків streetworkout.

Зауважимо, що Олександр Товстенюк є головою правління фонду «Новий Луцьк». Про його наміри балотуватися у мери обласного центру Волині можна судити із прес-конференції, яку він разом із Ігорем Палицею провів напередодні. На прес-конференції Ігор Палиця зазначив: «Я пропоную і я переконаний, що Олександр Віталійович погодиться, фонд буде пропонувати Товстенюку Олександру Віталійовичу подати свою кандидатуру на посаду Луцького міського голови».

До моменту офіційної реєстрації кандидата на посаду міського голови неможливо довести, що такі дії з його сторони є передвиборною агітацією, яка здійснюється із порушенням закону, проте Громадянська мережа ОПОРА закликає дотримуватися принципу рівних можливостей та не порушувати законодавство України.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.