Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують активну благодійну діяльність потенційного кандидата у депутати Миколаївської міської ради Тетяни Казакової, яка балотувалась у народні депутати на парламентських виборах 2014 року по округу №129 (Центральний район міста Миколаєва).

Тетяна Казакова є власником ДТ «Южный Буг»,де знаходиться її громадська приймальня та соціальна аптека з низькими цінами. За ініціативи потенційного кандидата було організовано підвезення хліба до будинків на певних вулицях та складений графік продаж. Ціна хліба складає 3 гривні 55 копійок, що є нижче звичайної споживчої ціни.

06 09 KAzakova Mykolaiv

06 09 KAzakova Mykolaiv3

2006 09 KAzakova Mykolaiv1

Зараз такі дії не дають змоги стверджувати, що була порушена частина 4 статті 60 Закону України  «Про місцеві вибори», де зазначається, що забороняється проводити передвиборну агітацію, яка супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів, адже Тетяна Казакова не являється суб’єктом виборчого процесу.

Спостерігачі ОПОРИ вважають, що після офіційної реєстрації кандидата у депутати такі дії, мають бути припинені, оскільки це буде розцінено як непрямий підкуп виборців.

Громадянська мережа ОПОРА сподівається, що політичний процес буде будуватись на принципах рівного виборчого права для кожного кандидата.

 

За коментарями звертайтеся: