Дні сталої енергії 3 вересня стартували у місті Суми в сквері ім. Шевченка. Захід відкритий очільником міста Олександром Лисенко за участю представників Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Асоціації енергоефективних міст України та Сумської ОДА.

Початок заходу ознаменувався відкриттям енергоефективного містечка, на якому представлені матеріали та обладнання з енергоефективності, а також надаються консультації щодо пільгового кредитування.

04-09-15-11-02

Серед учасників була місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА, яка розповідала всім бажаючим про методи енергозбереження в побуті.

«Зміни в суспільстві починаються зі зміни свідомості людей. Необхідно роз’яснювати населенню, яким чином просто та ефективно економити ресурси, та яку користь можна з цього отримати. Поступове впровадження принципів енергоефективності сприятиме переоцінці ставлення людей до наявних ресурсів загалом», – координатор.

Крім того, мешканці Сум отримали інформаційні постери, буклети та довідники від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Серед сувенірів також національні прапорці й хенд-мейд вітрячки, які символізують необхідність повторного використання ресурсів та містять поради щодо підвищення енергоефективності у своїй оселі.