У четвер, 3 вересня невідомі напали на Дмитра Шестерньова, відомого в місті громадського діяча, голову місцевого осередку політичної партії «Демократичний альянс», який заявив про те, що ДемАльянс та він особисто будуть брати участь у виборах до Сумської міської ради. Чи пов'язані ці події невідомо.

Нападники чатували на пана Шестерньова поблизу будинку, де він мешкає. Цікаво, що вони не пограбували його, так само, як і не озвучили жодних погроз чи вимог.

4 09 kandidate pobyttia

Фото фізичних ушкоджень надане Дмитром Шестерньовим

Дмитро Шестерньов відомий в Сумах своєю активною громадянською позицією та захистом прав сумчан. Останньою гучною справою, якою він займається з весни цього року, є судова тяганина щодо скасування рішення виконавчого комітету Сумської міської ради щодо встановлення тарифу в розмірі 3 гривні на маршрутні перевезення у місті.

Саме 3 вересня у Зарічному районному суді м. Суми відбулося судове засідання у цій справі, тому багато хто припускає, що побиття активіста напередодні вчинене для того, щоб залякати його.

Начальник сектору зі зв’язків з громадськістю управління МВС України в Сумській області Ельвіра Біганова повідомила, що за фактом нападу порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Ведеться розслідування. Правоохоронці розглядають різні версії нападу, основна з яких – невдала спроба пограбування.

Сам Дмитро також говорить про різні версії. Зокрема, в коментарі ОПОРІ він зазначив, що з часу нападу обдумав різні варіанти, але всі вони не логічні:

« Якщо це спроба пограбування, то вона явно невдала. При мені була сумка з ноутбуком та планшетом, в кишені – гроші та мобільний телефон. Все це лишилося не трону тим. Якщо це спроба залякати, то дивно, що ні напередодні нападу, ні під час нього, ніхто не погрожував та не висував жодних вимог. Тим більше, що, незважаючи на інцидент, я не збираюся припиняти свою діяльність».

Також Дмитро Шестерньов заявив про те, що Демократичний альянс та він особисто будуть брати участь у виборах до Сумської міської ради.

 

Детальніше:
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
+380663055190, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.