Активісти Громадянської мережі ОПОРА запрошують дніпропетровців долучитись до проведення Днів сталої енергії, що пройдуть у місті з 9 по 11 вересня. Мешканцям, політикам і представникам бізнесу пропонують замислитись над перспективами виробництва і споживання енергії у себе в місті та у світі.

Громадянська мережа ОПОРА проводитиме інформаційні заходи щодо сучасних способів ефективнішого використання енергії. Так, для того, щоб кожен міг внести свою частку у зменшення викидів вуглецю в атмосферне повітря, 9 вересня активісти пропонують всім автолюбителям залишити свої автівки та пересісти на велосипеди, або влаштувати прогулянки під блакитним небом, і цим самим протидіяти глобальним змінам клімату.

Представників місцевої влади Громадянська мережа ОПОРА запрошує відмовитися від службового транспорту і проїхатись загальноміським. При цьому провести час у дорогоцінному спілкуванні зі звичайними громадянами, дізнатись про їхні проблеми та потреби особисто.

«Ми будемо підвищувати поінформованість міської громади стосовно суті ідеї та механізмів енергозбереження. Тим самим сприятимемо утвердженню в масовій свідомості переконань про доцільність та ефективність впровадження енергозберігаючих технологій, а також зміни в моделі споживчої поведінки. Це стане корисним для енергетичної ситуації в країні та природного довкілля», – зазначив місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА.