28 липня 2015 року Івано-Франківська міська рада погодила зміни до «Програми сталого енергетичного розвитку м. Івано-Франківська на період до 2020 року» (ПСЕР), підготовлені з метою усунення зауважень Технічного комітету з підтримки Угоди мерів до попередньої редакції Програми. За це рішення проголосував 31 депутат міської ради.

Оновлена версія ПСЕР Івано-Франківська ґрунтується на докладнішому аналізі поточного стану у сферах електропостачання, тепло-водопостачання, водовідведення, міського громадського транспорту та вуличного освітлення міста. У новому документі дано оцінку обсягам необхідних інвестицій, що потребує Івано-Франківськ для успішної реалізації Плану. Таким чином, оновлена версія ПСЕР є значно більш актуалізованою, у порівнянні із попередньою.

Зокрема, експертами була підраховано, що для впровадження енергоефективних заходів у Івано-Франківську необхідно залучити близько 1 515, 60 млн. грн. інвестицій. Разом із тим, енергомодернізація міста дозволить до 2020 року на 413 635,33 МВт*год/рік зменшити споживання всіх основних видів енергетичних ресурсів. Якщо ПСЕР Івано-Франківська вдасться реалізувати в повній мірі, у місті планується досягти зменшення викидів СО2 на 114855,25 тон/рік або на 20,15% відносно 2010 року, який обрано базовим.

Нагадаємо, Івано-Франківськ є одним із 17 міст-партнерів Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», основною метою якого є підвищення енергетичної безпеки України, зокрема – через допомогу муніципалітетам міст-партнерів у плануванні, підготовці та фінансуванні проектів чистої енергії та енергоефективності. Разом із тим, ПСЕР Івано-Франківська є основним стратегічним документом, що послідовно показує, як саме і за рахунок яких заходів місто зменшить викиди парникових газів до 2020 року.

Детальніше з Програмою сталого енергетичного розвитку м. Івано-Франківськ можна ознайомитися нижче:

 

Детальніше з презентацією змін до ПДСЕР Івано-Франківська, підготовленою Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» можна ознайомитися нижче:

За докладнішою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел: 063 685 95 28