ОПОРА зафіксувала, що на виборчих дільницях 205 округу присутні народні депутати. Зокрема, на дільницях були присутні народні депутати від Блоку Петра Порошенка Анатолій Матвієнко, Андрій Павелко, Юрій Соловей, Максим Курчий, а також батьківщинківець Валерій Дубіль.

Dep che

Громадянська мережа ОПОРА нагадує народним депутатам, що частина статті 34 ЗУ "Про вибори народних депутатів України" передбачає виключний перелік осіб, які можуть бути присутніми на виборчій дільниці в день голосування у без дозволу чи запрошення відповідної комісії. Народні депутати до цього переліку не входять. Тому, вони мають право перебувати лише на тій дільниці, де вони є виборцями, та лише протягом часу, необхідного для здійснення волевияввлення.

ВД №740097: На дільницю прибули народні депутати від БПП Курячий, Павелко та Матвієнко. За словами депутатів, вони відвідують виборчі дільниці, оглядають приміщення й спілкуються з членами комісіями. Нардепи перебували на дільниці протягом 15 хвилин.

Відповідно до ст. 34 закону України «Про вибори народних депутаті України», на засіданнях окружної чи дільничної виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування, на виборчій дільниці в день голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише такі особи: члени виборчих комісій вищого рівня;  кандидати у депутати, їх довірені особи, уповноважені особи партій (не більше однієї особи від однієї партії, одного кандидата); офіційні спостерігачі від партій, кандидатів у депутати, громадських організацій (не більше однієї особи від однієї партії, одного кандидата, однієї громадської організації); 4) офіційні спостерігачі від іноземних держав і міжнародних організацій; 5) представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації). Інші особи можуть бути присутніми на засіданні виборчої комісії тільки з дозволу або на запрошення цієї комісії, про що приймається рішення на засіданні виборчої комісії. Перебування осіб, не передбачених частиною третьою цієї статті, на виборчій дільниці під час проведення голосування, а також на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування забороняється.