ОПОРА зафіксувала присутність людей на дільниці (спостерігачів, «журналістів» від видання «Точка зору», довірених осіб) на виборчих дільницях 205 округу в браслетах, футболках з написом «УКРОП». Вказана символіка, яка є зареєстрованою на однойменний благодійний фонд, використовувалась під час передвиборчої агітації кандидатом в народні депутати від партії «УКРОП» Геннадієм Корбаном.

11787328 10206519006069527 2072233584 n

Так, на виборчій дільниці №741023 , що розташована в дитячому садочку по вул. Генерала Пухова, 134 , було помічено довірену особу від кандидата в народні депутати в 205 окрузі самовисуванця Сергія Карпова в футболці за написом «УКРОП».

На виборчій дільниці №741008 за адресою вул. Доценка, 25Б, жінка у футболці «УКРОП» зареєструвалась як спостерігач від того ж таки кандидата Сергія Карпова. Було складено відповідний акт про порушення.

Тим часом, як повідомляють активісти ОПОРИ, в ДВК 741011 заступник голови комісії оголосила всім, що  їй повідомили, аби остерігатись провокацій з боку так званих журналістів видання «Точка зору», які з жовтими браслетами.

Відповідно до п.24 ст. 74 закону України «Про вибори народних депутатів України», з часу припинення передвиборної агітації забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб'єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати.