Упродовж кількох тижнів у Чернігові штаб кандидата у народні депутати у 205 окрузі України Сергія Березенка, висунутого партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність», активно використовує так звані соціальні угоди, при взаємодії з мешканцями Чернігова. Опоненти Сергія Березенка, зокрема кандидат Геннадій Корбан, звинувачують Сергія Березенка у підкупу виборців та неодноразово заявляли, що разом із соціальною угодою чернігівчани отримують по 400 гривень.

Мешканці Чернігова неодноразово згадували у приватних розмовах з представниками ОПОРИ про соціальні угоди від кандидата Березенка. Зокрема, ці документи згадувалися під час масового підвозу агітаторів Сергія Березенка (БПП) автобусами до точок видачі агітаційної продукції. Збоку опонентів кандидата лунали звинувачення, що в цих автобусах за соціальними угодами здійснювалась виплата по 400 грн.

Пізніше ці угоди згадувалися як такі, що могли міститися у  під час заблокованому 16-17 липня командою Геннадія Корбана автомобілі, який міг належати штабу кандидата Березенка.

У суботу, 18 липня, під час низки скандалів біля приміщень, де розміщувалися штабісти Сергія Березенка (БПП), також йшлося про пошук цих угод. За свідченням представників штабу Геннадія Корбана та очевидців, наявність соціальних угод у офісах і приймальнях Сергія Березенка могла була підставою для здійснення факту підкупу виборців.

Представникам ОПОРИ вдалося отримати копію такої соціальної угоди у мешканця Чернігова. В ній не іде мова про зобов'язання підписанта голосувати за певного кандидата та відсутні будь-які згадування фінансових умов співпраці. Зафіксувати безпосередню роздачу грошей (що могло би трактуватися як діяння з ознаками підкупу виборців) разом із підписанням таких соціальних угод представникам ОПОРИ наразі не вдалося.

0 soc.uhoda berezenko