ГМ ОПОРА розпочала моніторинг реклами тютюнових виробів ще в жовтні, тому мала можливість простежити динаміку розгортання реклами та її зникнення. За даними моніторингу, реклама на біл-бордах досягла свого піку у кінці листопада - особливо активними були марки Winston, Kent, Camel, а також „жіночі" бренди. На сьогодні ж активісти ОПОРИ не зафіксували жодного рекламного щита з зображенням цигарок - усі рекламні агенції чітко слідують закону. Подекуди рекламу замінили, хоча й зараз окремі райони міста майорять пустими щитами та сіті-лайтами з написом „Тут може бути Ваша реклама".

Досі залишається питання як бути з рекламою, що „прикрашає" стіни тютюнових кіосків. Адже це справа власника кіоску і розміщення такої реклами не потребує послуг рекламних агентств. „Рекламні" стіни є поширеними і в інших містах України, і чи не найбільше - у Києві.

Ще одним фактом в рамках моніторингу стало пожвавлення BTL-реклами, яка використовує більш креативні методи залучення покупців. В жовтні та на початку листопада в пунктах продажу сигарет можна було зустріти дівчат-представниць торговельних марок, які просили відповісти на питання щодо ваших цигаркових уподобань. З настанням морозів тютюнові виробники обмежилися мигаючими підсвітками на кіосках, у супермаркетах, зображеннями на підставках для здачі та наліпками. Такий ріст нових методів реклами можна пояснити тим, що вони недостатньо прописані в законі про рекламу, тому в невдовзі саме вони стануть основними носіями інформаційно-ознайомчої функції для споживача.