21 червня у Запорізькому обласному Центрі Молоді за ініціативи громадської організації «Запоріжжя Велосипедне», Молодіжної ради при Запорізькій міській раді та Громадянської мережі ОПОРА відбувся круглий стіл на тему «Громадська концепція велотранспорту».

 

На заході обговорили плюси та мінуси створення різних варіантів веломаршрутів вулицями міста. Голова громадської організації «Запоріжжя Велосипедне» Сергій Винник повідомив, що за статистикою на вулицях Запоріжжя викиди небезпечних речовин від автотранспорту перевищують заводські викиди. «А отже, наша мета – зробити все можливе для того, аби ці викиди зменшити. Для цього необхідно пересадити людей з автомобілів та незручних маршруток на велосипеди. Вже зроблені перші кроки – є домовленість із міською радою з приводу створення перших велодоріжок. Ми також контролюємо і реконструкції, які проходять у місті. Саме велосипедисти подали ініціативу, щоб на нових тротуарах вже не було високих бордюрів. Це наша маленька перемога», – зазначив активіст.

23-06-15-02

 

В ході обговорення концепції велотранспорту місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Катерина Коротченко сказала, що активна позиція громадських активістів у Запоріжжі стосовно захисту прав велосипедистів – дуже важлива. «Я впевнена в тому, що тільки об’єднавшии зусилля можна переконати місцеву владу розвивати Запоріжжя із врахуванням інтересів велосипедистів. Цього тижня ми провели акцію «Велосипедом на роботу», і її з ентузіазмом сприйняла громадськість. Акція привернула увагу влади до проблеми створення інфраструктури для велосипедистів. Такі ініціативи в кінцевому рахунку мають привести до скорочення шкідливих викидів у атмосферу, а отже – поліпшення екологічної ситуації у Запоріжжі», – зазначила Катерина Коротченко.

На круглому столі заклали основи концепції розвитку велотраспорту та вело-інфраструктури у Запоріжжі. Після її доопрацювання, активісти найближчим часом звернуться до депутатів Запорізької міської ради з пропозицією втілити концепцію в життя.

За коментарями звертайтесь:
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Катерина Коротченко
тел.: +38 050 500 65 77