25 травня  активісти Громадянської мережі ОПОРА в рамках просвітницької кампанії з енергозбереження провели інформаційну зустріч в одній із павлоградських шкіл.

Під час класної години учням 5, 7 та 8-их класів СШ №8 в ігровій доступній формі розказали про основні правила та механізми енергозаощадження у побуті, зрозумілі навіть школярам. Учням роздали яскраві інформаційні плакати, листівки та буклети. Оскільки тип уроку був інтерактивним, то діти  із задоволенням брали участь у обговоренні питань щодо побутової економії ресурсів.  

00120150522 103611

Активісти ОПОРИ в ході уроку наголосили, що школярам варто не лише самим ощадливіше ставитися до використання води, електроенергії, газу та тепла, але і підказувати батькам та родичам – як саме потрібно поводитися, аби не отримувати захмарних рахунків за комуналку.

Використовуючи прості практичні приклади, учням також розповіли про особливості та негативні наслідки неправильних способів  утеплення будинків. Активісти пояснювали дітям доцільність об’єднання зусиль мешканців багатоквартирних будинків для вирішення їх спільної теплової проблеми.

00220150522 090009

Нагадаємо, що Павлоград – одне з великих міст Дніпропетровщини з населенням більше 100 тис. чол., у якому розташовано 644 багатоквартирних будинки. Енергозбереження та енергоефективність для павлоградців актуальні, окрім іншого, й тому, що це місто є партнером Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», що передбачає активне впровадження  енергоефективних заходів та альтернативних джерел енергії із залученням іноземних інвестицій.