20 травня активісти ОПОРИ провели інформаційну акцію в Дніпровському та Суворівському районах Херсона.

В умовах, коли зростають тарифи на комунальні послуги, проте рівень життя пересічних городян не покращується, гостро постає питання економного споживання ресурсів у побуті, зокрема – електроенергії.

001001

В ході акції «Як економити електроенергію? Прості поради» представники ОПОРИ розповідали городянам про ключові принципи культури енергоспоживання, що дозволяють – як наслідок – сплачувати значно менше за комунальні послуги. Зокрема, активісти закликали звертати увагу на клас енергоефективності побутової техніки, обов’язково вимикати техніку з мережі, а не залишати її працювати «в режимі сну», встановлювати двозонні лічильники споживання електроенергії тощо.

Окрім бесід із перехожими, активісти Громадянської мережі ОПОРА поширювали інформаційні буклети від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», в яких наведені прості та ефективні заходи ресурсозбереження у побуті. На інформаційних дошках у найбільш людних місцях (на зупинках, біля аптек та багатоповерхівок) були розміщені інформативні плакати, присвячені темі культури енергозбереження.

002002

Організатори акції відзначили, що херсонці стали активніше цікавитися темою побутової економії ресурсів. Попри те, що їх до цього підштовхує потреба економії коштів, з’являються й інші причини. Думка, що прозвучала від одного з опитаних городян – «Якщо я економитиму – більше дістанеться моїм дітям та внукам» – може стати іще одним стимулом для формування в українців культури свідомого споживання води, газу, електроенергії та тепла у побуті.