Прийняте Київською міською державною адміністрацією розпорядження № 273 передбачає оснащення інженерних вводів житлових будинків комунальної форми власності, житлово-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків теплолічильниками разом з програмно-апаратною частиною диспетчеризації.

У вищезазначеному розпоряджені подається перелік об’єктів, де будуть встановлюватися теплові лічильники, замовником яких визначено комунальне підприємство «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» виконавчого органу Київської міської ради (КМДА). Список адрес, де вже встановлені теплові лічильники, знаходиться у публічному доступі, зокрема на сайті КМДА.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який контролює виконання усіх положень розпорядження, надав коментар Громадянській мережі ОПОРА стосовно отримання киянами платіжок, де розрахунки будуть вже по лічильникам: «Якщо лічильник встановлений у будинку і опалювальний сезон розпочався 15 жовтня, тов таких будинкахвже у листопаді жителі отримають рахунки за показниками лічильників за тих 15 днів, за які фактично будинок спожив енергію». Повний текст інтерв’ю з Петром Пантелеєвим читайте незабаром на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Нагадаємо, що 50 млн. грн. було виділено з київського бюджету на встановлення теплових лічильників, близько 400 млн. має покрити «КИЇВЕНЕРГО».

Докладніше перелік київських будинків, де заплановано встановити теплолічильники, а також сам текст розпорядження №273 представлені нижче: 

 

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Аліна Брезіцька

тел: 0636859528