19 травня представники Громадянської мережі ОПОРА організувати та провели інформаційну зустріч з пластунами міста Рівне. Місцем проведення стало урочище Микитові рови поблизу села Здовбиця Здолбунівського району Рівненської області.

Тема зустрічі – «Самосвідомість громадян: від партіоризму до збереження довкілля» яскраво доповнювала мету й закони Пласту. Нагадаємо що Пласт – національна скаутська організація України, мета якої – сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді як свідомих та повноцінних громадян на засадах християнської моралі та екологічно дружніх принципах.

01905 20150516 175732

Активісти ОПОРИ розповіли юним скаутам про те, чому варто вже змалку дбати про довкілля. Особливу увагу місцевий координатор ОПОРИ Ірина Кантарія приділила проблемі побутових відходів та їх правильній утилізації, адже сміття є джерелом інтенсивного забруднення землі та підземних вод.  Молодь дізналась про важливість сортування відходів, про досвід європейських країн, які використовують сміття як джерело енергоресурсів.

Активісти не лише розповідали про наслідки недбалого використання відходів, а й ілюстрували приклади сучасних зразків збереження довкілля, що стосувалися використання альтернативних джерел енергії та екологічного транспорту. Насамкінець, пластуни закріпили отримані знання на практиці, разом з представниками ОПОРИ зібравши сміття у лісі довкола місця проведення зустрічі.

01905 20150516 174540

В інформаційній зустрічі та екологічній акції, проведеній за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», взяло участь понад 30 пластунів.  

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Ірина Кантарія

тел: +380937656931