У середу 22 квітня о 12:00 у Запорізькому МедіаЦентрі відбулась прес-конференція, присвячена старту конкурсу для студентів «Енергозбереження та енергоефективність очима молоді».

Даний конкурс, як повідомили учасники прес-конференції, організовується за підтримки Громадянської мережі ОПОРА, Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», КУ «Обласний центр молоді», «Об'єднання житлово-комунальних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія», компанії TokmakSolarEnergy, організації «Європейська молодь України» та Запорізького Медіа Центру.

1146 n

Спікери прес-конференції повідомили, що конкурс проводиться з метою привернення уваги студентської молоді Запоріжжя до проблематики енергозбереження, енергоефективності та використання альтернативних джерел енергії. На конкурс очікуються проекти, метою яких є втілення або популяризація енергоефективних заходів в Запоріжжі. Таким чином, організатори конкурсу планують отримати від студентів як корисні моделі, винаходи, пов’язані із енергозбереженням та альтернативними джерелами енергії, так і статті, інфографіку, плакати та інші інформаційні матеріали, присвячені даній темі.

Місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Катерина Коротченко зазначила, що конкурс «Енергозбереження на енергоефективність очима молоді» стартує 22 квітня, і прийом робіт триватиме до 11 травня. «Проекти на конкурс в цей період слід висилати на електрону скриньку [email protected] Уже розіслано листи на вищі навчальні заклади міста із запрошенням взяти участь у конкурсі. Паралельно з цим конкурс стартує і в соціальних мережах», – зазначила Катерина Коротченко.

Голова правління «Об'єднання житлово-комунальних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків «Вікторія»Людмила Шанц зазначила, що однією з вимог конкурсу є те, щоб дані проекти були орієнтовані для Запоріжжя і прописані таким чином, щоб їх можна було реалізувати за допомогою залучених інвесторів.

Голова наглядової ради сонячної електростанції TokmakSolarEnergy Олександр Рєпкін зазначив, що він вважає конкурс дуже актуальним для запорізької молоді. О. Рєпкін в ході прес-конференції підкреслив, що переможці конкурсу матимуть можливість реалізувати свої проекти на практиці.

До журі конкурсу входять Катерина Коротченко, Людмили Шанц, Олександр Рєпкін та Наталія Січкар – в.о директора КУ «Обласний центр молоді». На завершення прес-заходу його учасники зазначили, що презентація кращих проектів відбудеться 17 травня, про місце проведення буде зазначено окремо. Переможці конкурсу отримають ціні призи та можливість реалізувати свій проект в Запоріжжі чи області.

Детальнішу інформацію про конкурс «Енергозбереження на енергоефективність очима молоді» можна дізнатися на сайтах zhytlo.in.ua та mediacentr.zp.ua  

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Катерина Коротченко

тел.. 050 500 65 77