18 та 19 квітня у Тернополі відбувся черговий етап акції від Громадянської мережі ОПОРА, присвяченої інформуванню мешканців українських міст щодо простих способів економії енергоресурсів у побуті та причин зростання тарифів.

004 DSC 0436

Цього разу до активістів ОПОРИ приєдналися знані українські поети – Павло Коробчук, Богдан-Олег Горобчук, Олег Коцарев та деякі інші – які саме брали участь у фестивалі «Ї», що відбувався у ці дні в Тернополі. Поети з власної ініціативи зголосилися взяти участь у розмовах із перехожими та розповсюдженні буклетів, підтримавши думку про необхідність проведення інформаційної кампанії, яка б понижувала суспільну напругу, спровоковану зростанням тарифів.

«Українці відчувають себе незахищеними, і причина цього – навіть не у самому факті зростання тарифів, а у їх нерозумінні справжніх причин цього зростання. Мало сказати, що тарифи зросли до економічно обґрунтованого рівня, державі потрібно пояснювати, чому саме цей рівень є таким – і не на копійку більше або менше. Також людям потрібно дати знання – яким чином можна економити газ, електроенергію та інше – щоб зменшити споживання і плату за компослуги», - зауважив Богдан-Олег Горобчук, один із учасників акції.

006 IMG 3144

В ці ж дні схожа акція пройшла і у Херсоні – інформаційні буклети з інформацією про причини зростання тарифів на комунальні послуги та про способи економії тепла у оселі розповсюджувалися активістами ОПОРИ у центральному районі міста. Окрім того, учасники акції розвішували плакати із простими порадами щодо економії ресурсів у побуті на інформаційних дошках біля багатоквартирних будинків. 

Нагадаємо, що акції "Збережи енергію у своєму місті" відбуваються за підтримки Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні". 

 

 

Місцевий координатор житлово-комунальних програм

Громадянської мережі ОПОРА

Аелітта Олійник

тел: +380509314222