10 та 11 квітня відбулася чергова акція «Збережи енергію у своєму місті» від активістів Громадянської мережі ОПОРА. Цього разу про те, як ефективно користуватися водними та енергетичними ресурсами у побуті, як економно витрачати газ, тепло, електроенергію та воду дізналися чернігівці.

 

 

Акція, організована в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», проводилась у людних місцинах Чернігова: в центрі міста та в деяких спальних районах.

Здавалося б – чи на часі влаштовувати подібні акції насамкінець опалювального сезону? Однак, активісти ОПОРИ переконані – що більше українці дізнаються про можливості проведення енергоефективних заходів у своїх оселях у теплий період року – то більша ймовірність того, що вони встигнуть підготуватися до зими, щоб витрачати менше ресурсів, а отже – економити на компослугах.

Саме цю ідею активісти намагалися донести до мешканців Чернігова: варто утеплювати будинки, міняти вікна у квартирах та під’їздах, встановлювати індивідуальні теплові пункти та впроваджувати інші зміни уже тепер, тим паче держава, та і міська влада, готова йти назустріч і допомагати фінансово.

Окрім проведення бесід із охочими дізнатися більше про енергозбереження, учасники акції розклеювали на інформаційних дошках біля під’їздів чернігівських багатоповерхівок плакати з простими порадами щодо енергозбереження у власних оселях, а також розповсюджували буклети «Як ліквідувати борги за газ» та інформаційні брошури «10 порад як зберегти тепло у вашій оселі».