1 квітня 2015 року в приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася пряма телефонна лінія проекту «Міська влада на прямому зв’язку» на тему підсумків опалювального сезону. На запитання мешканців відповідали керівники підприємств-постачальників тепла.

У Дніпропетровську триває опалювальний сезон, найближчими днями тепло не відключатиметься до необхідного підвищення температури передбаченими нормами. Про це повідомили керівники теплопостачальних підприємств. «На сьогодні погодні умови не дозволяють відключати тепло в дитячих садках, школах, лікарнях та оселях дніпропетровців», - зазначив директор комунального підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» Микола Шипка.

За словами керівників теплопостачальних підприємств, з оголошенням підвищення тарифів на тепло вони звернулися до НКРЕКП з пропозицією до кінця нинішнього опалювального сезону нарахування здійснювати за тарифами, які діяли до 1 квітня. «Поки що НКРЕКП не довело до теплопостачальних підприємств нові тарифи», - сказав Микола Шипка. 

Під час прямої телефонної лінії керівники теплопостачальних підприємств повідомили дніпропетровцям, що разом із платіжними квитанціями від їх підприємств надходитимуть бланки декларації та заяви на оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги. «Вже заповнені бланки необхідно буде надіслати до районних управлінь праці та соціального захисту населення для оформлення субсидії. Субсидія дозволить містянам менше сплачувати за житлово-комунальні послуги, сподіваємося матимемо й меншу заборгованість», - сказав головний інженер комунального підприємства «Дніпропетровські міські теплові мережі» Віталій Ліпський.

З припиненням подачі тепла кожне підприємство розпочне підготовку до наступного опалювального сезону. «На сьогодні вже розроблено план заходів, відповідно до якого проведемо ремонти технологічного обладнання, щоб вчасно розпочати наступний опалювальний сезон», - сказав директор комунального підприємства «Теплотранс» Сергій Кіт. 

В ході заходу представник Громадянської мережі ОПОРА звернув увагу перших осіб теплопостачальних підприємств на той факт, що Дніпропетровськ став партнером Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР), в рамках якого було розроблено План дій Сталого Енергетичного Розвитку міста. План дій передбачає значне скорочення в найближчі роки викидів СО2 у місті через проведення енергоефективних заходів та впроваджень джерел альтернативної енергії. У зв’язку із цим виникло питання – що вже зараз роблять теплопостачальні підприємства Дніпропетровська, аби скоротити викиди СО2?

Відповідаючи на поставлене питання, Микола Шипка зазначив, що, у зв'язку з необхідністю скорочення енерговитрат, цього опалювального року підприємство закрило три котельні – у мікрорайоні Аеродром-1, на вул. Громова, 2 та Кавалерійській, 9. «Ці котельні працювали не на повну потужність, теперспоживачі, яких вони обслуговували отримуватимуть тепло від сусідніх котелень. Такий крок дозволяє нам заощадити близько 650 тисяч метрів кубічних газу за рік, а це близько 1 % від загальної кількості споживання підприємства», - додав Микола Шипка. За його словами, ще дві котельні переведені на вугілля, три – пройшли енергомодернізацію: там встановлені нові горілки, які дають можливість заощадити 3,5 % газу на рік від загальної кількості споживання підприємства.

Послуги централізованого опалення надають чотири комунальні підприємства: «Дніпропетровські міські теплові мережі», «Теплоенерго», «Коменергосервіс» і «Теплотранс». На сьогодні загальний борг населення цим підприємствам становить майже 323 мільйони гривень.