24 та 25 березня 2015 року активісти Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровську провели акцію “Збережи енергію у своєму місті” в рамках Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

Протягом двох днів у різних житлових масивах міста активісти Громадянської мережі ОПОРА розклеювали біля під’їздів багатоквартирних будинків на інформаційних дошках та в адміністративних приміщеннях ЖЕКів і ОСББ плакати з порадами щодо енергозбереження у власних квартирах. Окрім того, активісти розповсюджували буклети “Як ліквідувати борги за газ” та інформаційні брошури “Нові способи управління житлом та заощадження”.

Жителі Дніпропетровська із цікавістю спілкувалися з активістами та розповідали про вже проведені енергозберігаючі заходи у своїх домівках. Деякі громадяни після отриманих інформаційних матеріалів поверталися через кілька хвилин і просили додаткових інформаційних матеріалів - для сусідів, шкіл та організацій.

За час проведення просвітницької кампанії активісти виявили, що мешканці міста малознайомі з основними заходами, спрямованими на енергозбереження. Учасники акції переповідають, що найбільше дніпропетровці дивувалися тому факту, що після зарядки телефону не варто полишати  зарядний пристрій в мережі живлення, а про переваги  LED-ламп більшість опитаних не знали. Тому навіть серед пересічних перехожих активісти Громадянської мережі ОПОРА знаходили уважних і вдячних слухачів.