Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА провело аналіз чинної редакції Регламенту Чернівецької обласної ради та підготувало перелік рекомендацій щодо змін цього Регламенту. Відповідне звернення до обласної ради із проханням розглянути розроблені рекомендації та врахувати їх при підготовці проекту рішення про зміни до Регламенту було зареєстровано 09 лютого 2015 року.

Серед основних пропозицій, головна мета яких підвищення прозорості та підзвітності діяльності обласної ради, її органів, голови та депутатів, є такі: запропоновано перейти до обов’язкового поіменного відкритого голосування, запропоновано процедуру подання щорічних звітів депутатами; передбачено гарантовану участь членів територіальних громад міст і сіл Чернівецької області в засіданнях ради та її органів при наявності документа, що посвідчує особу; запропонований механізм реакції на випадки “кнопкодавства”.

З повним текстом пропозицій можна ознайомитись у цьому файлі: https://app.box.com/s/t6d5tqqnn4csgf81psk2hv0sev55op3g

Нагадаємо, що наразі в Чернівецькій обласній раді 14 січня 2015 року було зареєстровано проект змін до Регламенту (файл для завантаження), який містить переважно “технічні” уточнення щодо певних формулювань.

Раніше, 16 січня, ОПОРА зареєструвала у Чернівецькій міській раді пропозиції щодо змін до Регламенту міської ради.

Контакти:
Сорочан Григорій, 0636286672, g.aorochan(at)opora.org.ua
Надія (Бабинська) Вірна, 0502104847, virna(at)opora.org.ua

Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi