За інформацією спостерігача Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області у вмборчому окрузі №16 (центр місто Ямпіль) після  перерахунку голосів з різницею у 35 бюлетенів переміг самовисуванець Юрій Македон.

Нагадаємо, що Юрій Македон заявляв про фальсифікації та неналежну роботу ОВК. За його словами, ОВК №16 визнала недійсними результати голосування на двох виборчих дільницях, оськільки переміг там саме він. Юрій Македон оскаржив результати виборів.

Вінницький апеляційний адміністративний суд зобов’язав ОВК №16 визнати вибори на дільниці №050548 в місті Крижопіль такими, що відбулися. Таким чином, при перерахунку виявилось, що перемогу у 35 голосів здобув Юрій Македон.

Раніше, до перерахунку голосів, за даними ЦВК, перемагав Роман Стаднійчук, набравши 21,76% голосів, а Юрій Македон набрав 21,32%.

Нагадаємо, ОВК № 16 при перерахунку голосів однієї з дільниць не знайшла бюлетенів за «Блок Петра Порошенка».

Також у день виборів, 26 жовтня, було повідомлення про нібито зняття Юрія Македона з виборів.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)