Дмитро Чубін (Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна») знову подав позов до Черкаського адміністративного суду, щодо перерахування результатів голосування на 20 дільницях на окрузі № 198. Нині стосовно цього питання триває суд. Натомість опоненти Віктор Тимошенко та Сергій Рудик звинувачують один одного у фальшуванні виборів.

Віктор Тимошенко (безпартійний, самовисування), який також подавав позов в суд на С. Рудика (член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода», самовисування), говорить про те, що дані з протоколів дільниць різняться з тими даними, що є на сайті ЦВК, адже команда С. Рудика фальшувала протоколи у день голосування. Подальший розвиток подій В. Тимошенко коментувати не хоче і чекає рішення суду з цього питання.

Rudyk

Натомість Сергій Рудик запевняє, що Віктор Тимошенко та його прибічники працюють на зрив виборів. «Ймовірність перемоги в умовах повного несприйняття правових механізмів врегулювання виборчого процесу з боку апеляційних судів ставить величезний сумнів під позитивним закінченням виборчого процесу на користь бюлетенів, які є результатами справжнього волевиявлення громадян», – каже С. Рудик.

Біля стін окружної комісії досі перебувають молодики спортивної зовнішності з посвідченнями журналістів. З представниками ОПОРИ вони спілкуватися відмовилися.

Нагадаємо, що Д. Чубін вже подавав в суд щодо перерахунку двох дільниць округу на підставі того, що дані з протоколів цих дільниць не співпадають з даними протоколів, що є в ОВК. Після перерахунку С. Рудик набрав ще два додаткових голоси.

Згідно даних сайту ЦВК, на окрузі № 198 перемагає Сергій Рудик.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)