Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ у Запорізькій області у 79-му окрузі (місто Енергодар, Василівський, Великобілозерський, Кам’янсько-Дніпровський райони, частина Оріхівського району) перерахують бюлетені.

Запорізький окружний адміністративний суд прийняв рішення про те, що на 12 виборчих дільницях пройде перерахунок голосів. Перераховувати будуть всі виборчі дільниці у місті Дніпрорудне (Василівського райну), у селищі міського типу Комишиваха (Оріхівський район). Нагадаємо, що 29 жовтня кандидат у народні депутати України по 79 одномандатному виборчому округу Володимир Бандуров подав позов до Запорізького окружного адміністративного суду із вимогою проведення перерахунку голосів по виборчих дільницях у м. Дніпрорудне Василівського району та сел. Комишуваха Оріхівського району, де переміг його основний конкурент Олександр Григорчук. Майже відразу Олександр Григорчук подав апеляцію по цьому рішенню до Дніпропетровського апеляційного суду, справа розглядалася у судді першого листопада.

До речі, постановами ЦВК від 31 жовтня 2014 року № 2105 та 2107 було замінено одразу п’ять членів окружної комісії № 79, у тому числі і секретаря.

Нагадаємо, що у 79-му одномандатному виборчому окрузі, згідно з даними сайту ЦВК, перемогу здобув Олександр Григорчук, за нього проголосувало на 138 людей  більше, ніж за Володимира Бандурова.

 
За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко, Прес-секретар
099 276 97 38, [email protected] 
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.oporмa