У Луцьку вночі спалахнула автівка кандидата у народні депутати України від Об’єднання «Самопоміч» Юлії Вусенко. Вона балотується до парламенту від політичної партії «Самопомоч» під № 36.

У коментарі Громадянській мережі ОПОРА Юлія Вусенко розповіла, що 30 жовтня о 2-й годині ночі в Луцьку її авто BMW 730  загорілося у двох місцях. Вона вважає, що це може бути підпал, адже «спалахнуло» авто з різних сторін.

avtoi vusenko vusenko yu

Фото надані Юлією Вусенко

Також вона зазначила, що якби її авто стояло ближче до газорозподілювача, то могли бути ще гірші наслідки.

Юлія Вусенко розповіла, що ще до приїзду пожежної служби гасити авто кинувся її чоловік. Кандат зауважила, що напередодні ніхто не надсилав їй попереджувальних смс про можливий підпал, не було погроз по телефону.

Юлія Вусенко звернулась одразу до правоохоронних органів, зараз  триває слідство.

За її словами, 31 жовтня будуть результати експертизи від міліції. Тоді  більш детально можна  буде говорити, як все сталося і чи це був підпал.

Юлія Вусенко додала, що на місці, де стояло її авто не було камер спостереження, машина знаходилась під вікном будинку.

Юлія Вусенко є доцентом кафедри цивільно-правових дисциплін Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

За її словами, вона не вважає, що підпалити авто міг хтось зі студентів.

Юлія Вусенко у коментарі для ОПОРИ зазначила, що від Об'єднання «Самопоміч» напередодні виборів вони організовували акцію. У Луцьку та у деяких районах Волинської області були розміщені люстраційні інфо-куби. На площі стояли стенди з інформацією про народних депутатів, які голосували за «диктаторські» закони 16 січня. На інфо-кубах була розміщена інформація про волинських кандидатів у народні депутати Степана Івахіва, Ігоря Єремеєва та Сергія Мартиняка. Також активісти інформували людей про те, що таке люстрація. Після цього громадянам пропонували записати на стенді, кого б вони хотіли «пролюструвати». Така акція відбувалась не лише на Волині, а й по всій Україні. Ініціаторами та організаторами такої акції були представники Об’єднання  «Самопоміч».

За словами Юлії Вусенко, після цього до неї почали телефонувати з проханням прибрати ці стенди.

Мая Голуб,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 
За коментарями звертайтеся:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)