Із шести одномандатних виборчих округів Закарпатської області останньою результати голосування встановила окружна виборча комісія № 68.

Першу половину дня в ОВК чекали на уточнені протоколи з результатами голосування на 11 дільницях. О 14:00 засідання ОВК продовжилося й комісія прийняла уточненні протоколи від 7 дільниць. Уточнення полягало у технічних правках, які не стосувалися результатів самого голосування. «Виправлені» протоколи із результатами від 4 дільниць на ОВК чекали приблизно з 19:00 до 22:30.

Крім того, в ОВК більше 2 годин з’ясовували ситуацію із ДВК № 210745, члени якої помилково на одному із пакетів написали ім’я не того кандидата, з іменем якого були бюлетені у пакеті насправді.

Бюлетені знаходилися у пакеті із іменем Павла Чучки, який 13 жовтня зняв свою кандидатуру й імені якого не було у виборчому бюлетені.

У зв’язку з цим, члени ОВК № 68 27 жовтня зобов’язали перерахувати бюлетені. 28 жовтня члени ОВК на виконання рішення про перерахунок відкрили пакет із написом «Павло Чучка». У ньому, як виявилося, було три бюлетеня «за» кандидата Віталія Штефуцу. Натомість у пакеті з іменем кандидата Віталія Штефуци (політична партія «Воля») не було бюлетенів взагалі.

У протоколі результатів голосування, з’ясували члени ОВК, зафіксована інформація, що кандидат Віталій Штефуца має три голоси. Відтак, дійшли висновку члени ОВК, результати голосування на дільниці у протоколі відображені вірно.

Присутні члени ОВК № 68 одноголосно прийняли рішення зупинити виконання рішення про перерахунок. Голова ОВК Олександр Габор поінформував, що консультувався з цього питання із координатором від ЦВК. Подальший перерахунок бюлетенів не здійснювався.

Бюлетені із голосами «за» Віталія Штефуцу запакували в інший пакет, про це складений відповідний акт членами ОВК, членами ДВК та присутніми офіційними спостерігачами, які виявили бажання підписати документ. В підсумку, після уточнення, ОВК № 68 прийняла протоколи із результатами голосування на ДВК № 210745.

Відтак результати голосування голова ОВК № 68 Олександр Габор згідно з протоколами в одномандатному та загальнодержавному округах у вівторок, 28 жовтня, почав оголошувати о 22:45. Підписувати протоколи члени ОВК почали після 23:00. Водночас на офіційному сайті ЦВК інформація про 100 % опрацьованих протоколів з’явилася близько 19:00 28 жовтня.

28 10   OVK 1 28 10  OVK 68

Отже, остаточні результати голосування на Закарпатті щодо кандидатів по одномандатних мажоритарних округах такі:

Одномандатний виборчий округ № 68 (центр – м. Ужгород). Переможець – Роберт Горват (партія «Блок Петра Порошенка»), 19 469  голосів За (21,58 ’%).

Одномандатний виборчий округ № 69 (центр – м. Мукачево). Переможець – Віктор Балога (самовисування), 39 364 голосів За (61,91 %).

Одномандатний виборчий округ № 70 (центр – м. Свалява). Переможець – Михайло Ланьо (самовисування), 33 533 голосів За (38,98 %).

Одномандатний виборчий округ № 71 (центр – м. Хуст). Переможець – Павло Балога (самовисування),  24 560 голосів За (44,62 %).

Одномандатний виборчий округ № 72 (центр – м. Тячів). Переможець – Василь Петьовка (самовисування), 36 711 голосів За (68,04 %).

Одномандатний виборчий округ № 73 (центр – м. Виноградів). Переможець – Іван Балога (самовисування),  22 777 голосів За, що становить 44,86 % голосів виборців.

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.