Вночі 27 жовтня члени дільничної виборчої комісії № 140884 (округ № 53) під містом Дебальцеве під час транспортування виборчої документації з Вуглегірська потрапили під обстріл. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА в Донецькій області.

 

Інцидент стався близько 1:00 ночі. «Нашу окружну комісію 23 жовтня перенесли до Краматорська, саме тому членам ДВК № 140884 необхідно було їхати через Дебальцево. Після підрахунку голосів на дільниці вони вирішили невідкладно транспортувати документацію до нас. По дорозі їх машина потрапила під обстріл. На щастя, з членів комісії ніхто не постраждав. Для забезпечення безпеки членів ДВК, ми прийняли рішення щодо транспортування документації з Вуглегірська до ОВК лише вдень», — говорить секретар ОВК № 53 Ірина Верченко.

Наразі всі члени цієї ДВК в безпеці. ОВК № 53 обробила протоколи 3 з 12 ДВК, які були відкриті в окрузі.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
Прес-секретар спільної моніторингової кампанії

 

Про громадське спостереження за виборами
Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                                                       
Мапа порушень:http://map.oporaua.org/                                                                                                                         
Додаток для Android “Вибори 2014“: http://goo.gl/I7M3TN                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                                             
Twitter: https://twitter.com/opora (@opora, #вибори14, #elect_ua)