Станом на 8:00 27 жовтня окружна виборча комісія № 60, яка розташована у місті Волноваха Донецької області, відновила свою роботу, після того, як бойові дії у місті були завершені.

«Близько півгодини тому військові, які забезпечують охорону окружкому, дозволили членам комісії продовжити свою роботу. Члени дільничних комісій вже почали транспортувати виборчу документацію до ОВК. Слід зазначити, що на момент початку бойових дій, окружна комісія встигла прийняти документи лише від двох ДВК, але направила їхні протоколи на уточнення. Таким чином, станом на зараз ОВК № 60 не обробила протоколів жодної дільниці», — говорить спостерігач ОПОРИ.

За інформацією спостерігача, бойові дії в місті припинилися близько 3:00 години ранку «Вибухів вже не було чутно, але військові не дозволяли комісії продовжити роботу», — відзначив він.

Як повідомлялось раніше, вночі у Волновасі розпочався бій недалеко від місця знаходження ОВК № 60. Через питання безпеки члени комісії та військові, які охороняли ОВК, вирішили тимчасово призупинити приймання протоколів від дільничних комісій.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
прес-секретар кампанії громадського спостереження за позачерговими парламентськими виборами в Донецькій області
(050) 569-23-05; (062) 213-02-56
 
 
Про громадське спостереження за виборами:
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».
Twitter: https://twitter.com/opora (@opora)