Станом на 21:00 26 жовтня під ОВК № 50 в Красноармійську Донецької області склалася критична ситуація. Біля окружної комісії знаходяться озброєні люди, а міліція хоче вивести з приміщення окружкому всіх спостерігачів. Про це повідомляють спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА.

За інформацією спостерігачів, зараз у Красноармійську під будівлею міської ради, де розташовується ОВК № 50, зібралися озброєні люди. Міліція, що чергує на вході у комісію, не пускає спостерігачів, які раніше спостерігали за роботою комісії. Зараз, за словами спостерігачів, члени комісії очікують, щоб представники міліції вивели всіх спостерігачів із приміщення ОВК.

Нагадаємо, що рішення про позбавлення права присутності спостерігачів на засідання комісії було прийнято у закритому режимі, жодних документів, які підтверджують це рішення, спостерігачам не було надано.

За словами очевидців, міліціонери заявляють, що в будь-якому разі виведуть всіх спостерігачів з приміщення комісії.

 

 

Про громадське спостереження за виборами

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.

У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».

Контактна інформація для преси:

Олександр Іванов

Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»

(050) 569-23-05; (062) 213-02-56

[email protected]