У виборчому окрузі № 102 біля дільничної комісії затримано особу, яка займалася діяннями, що містили ознаки підкупу виборців на користь кандидата Олеся Довгого. 

На дільничну виборчу комісію № 350230 за адресою вул. Миру, 41 с. Казарня, Знам’янський р-н (сільський будинок культури, мала зала) приїхала мобільна група з кандидатом в народні депутати Андрієм Лаврусем (самовисування). В складі мобільної групи перебували також Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Сергій Лещенко.  

Група заходила на дільницю і помітила жінку, яка тікала разом з паперами. Жінку було затримано під час того, як вона намагалась їх знищити. На паперах значився список прізвищ людей, які уклали соціальні угоди, продавши свій голос за 200 грн за кандидата Олеся Довгого (самовисування). Як стало відомо, вищеназвана особа є директором клубу, в якому розташована дільнична виборча комісія. В приміщенні дільничної комісії знаходився офіційний спостерігач від О. Довгого, який фіксував на список людей, котрі уклали соціальну угоду і прийшли голосувати.

На місце події прибула міліція і зафіксувала порушення. 

Округ № 102 (Центр: місто Знам’янка. ОВО включає: міста Знам’янка, Світловодськ, Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони).

За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora