У місті Ужгород (одномандатний виборчий округ № 68) на звичайній виборчій дільниці № 210725 (початкова школа № 1, вул. Висока, 4) зафіксовано спробу контролю явки на голосування конкретних виборців.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ з місця події, один із присутніх у приміщенні ДВК чоловіків мав при собі список з іменами людей. Окремі виборці після голосування підходили до нього й про щось говорили.

На це одразу звернули увагу інші спостерігачі, на місце події викликали міліцію. Чоловік, якого, як виявилося, керівництво ДВК навіть не зареєструвало під час ранкового засідання комісії, представився офіційним спостергіачам кандидата Ковача Василля Ілліча (самовисування) і пред`явив відповідне посвідчення.

Чоловіка запрошено до міського відділу міліції для з`ясування ситуації. Як повідомив ОПОРІ заступник начальника Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області Вячеслав Григорєв, спостерігач кандидата наразі дає слідчим пояснення, список із іменами людей вилучено.

Довірена особа кандидата Ковача Василя Ілліча Алла Кохан представнику ОПОРИ сказала, що про цю ситуацію дізналася з мережі Інтернет, тому порадила за коментарями звертатися до міліції.

ужгород

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
 Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                       

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)