Дільнична виборча комісія № 260419 у селі Бабин, Косівського району, (округ № 89) організовує голосування за місцем перебування з порушенням процедури. Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, члени ДВК відправились організовувати голосування, не опустивши до переносних скриньок контрольні листи, як передбачено процедурою.

У переносній скриньці для голосування за місцем перебування має бути два контрольних листи. Один із них опускається на ранковому підготовчому засіданні перед відкриттям виборчої дільниці для голосування, інший — перед виходом групи членів ДВК з дільниці для проведення голосування за місцем перебування. Члени ДВК не вкинули до скриньок першого контрольного листа.

На цій дільниці за місцем перебування має проголосувати 46 виборців. “Згідно частини 10 статті 90 ЗУ “Про вибори народних депутатів України”, внаслідок помилки ДВК голоси виборців, які опустять бюлетені до цих переносних скриньок не будуть враховані при підрахунку голосів, — пояснює координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora                                            

Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)