У селі Репинне Міжгірського району Закарпатської області (одномандатний виборчий округ № 70) на виборчій дільниці № 210267 журналіст «Точки ОПОРИ» зафіксував видачу бюлетенів виборцю без пред`явлення ним паспорта.

Бюлетені члени ДВК видали пенсіорнерці, яка є місцевою жителькою. Журналісту «Точки ОПОРИ» це пояснили тим, що знають особу виборця і без пред`явлення нею паспорта.

Ніхто з присутніх на дільниці спостерігачів не склав акт про порушення закону.

ОПОРА нагадує: згідно з частиною 3 статті 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України», підставою для отримання виборчого бюлетеня на звичайній виборчій дільниці є паспорт громадянина України.

Загалом, за інформацією спостерігачів ОПОРИ, виборчі дільниці на усіх 6 одномандатних виборчих округах Закарпатської області відкрилися вчасно – о 08.00 ранку; роботу не переривала жодна ДВК.

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                 У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                            

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                       

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)