На території виборчого округу № 112 у м. Рубіжне Луганської області невідомими особами розклеєно листівки, в яких зазначено: у разі якщо пенсіонери візьмуть участь в голосуванні, то вони залишаться без пенсії ЛНР.

GxiEx-m8xMA

Громадським спостерігачам ОПОРА вдалось знайти свідків, котрі бачили, як невідомі особи розклеювали такі інформаційні матеріали. Вони розповіли, що молодики у віці 18-24 роки розклеювали листівки в місті Рубіжне та відмовились їм сказати, хто вони і чому їх розповсюджують.

XXxCBbDaszE

SLJz2iQr-fU

Слід зазначити, що це не перша погроза в адрес виборців від ЛНР. 25 жовтня 2014 р. голова Верховної Ради ЛНР Олександр Корякін у своєму зверненні до мешканців Луганської області призвав ігнорувати вибори до Верховної Ради України і пригрозив особам, які будуть працювати членами виборчих комісій, розстрілом.

 


 

 

Довідково: 

Громадськеспостереження ОПОРИ – це сфера діяльностімережі, спрямована на об’єктивнуоцінкупроцесупідготовки та проведеннявиборів, а також на запобіганняпорушеннямвиборчогозаконодавства через ефективноорганізованийгромадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабнукампаніюспостереження за позачерговимивибораминароднихдепутатівУкраїни. Мережа залучить до моніторинговоїкампанії 213 довготерміновихспостерігачів, якіпрацюватимуть у всіхрегіонахУкраїнивідофіційного старту виборчоїкампанії до оголошенняостаточнихрезультатіввиборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучатьсябільше 2 000 активістів для здійсненняшвидкогостатистичногопідрахункуголосів.

Website: http://oporaua.org/

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter: https://twitter.com/opora(@opora, #вибори14, #elect_ua)