На території міста Кіровоград (99 виборчий округ) сьогодні, 25 жовтня, з’явилися сітілайти з зображенням сторінки з місцевої газети «Кіровоградська правда» з передвиборчою агітацією кандидата у народні депутати по списку "Опозиційного блоку"Сергія Ларіна

Зображення зі статтею «Сергій Ларін: завжди служитиму Кіровоградщині!» розміщенні на сітілайтах на території всього міста. Розміщені вони саме сьогодні, 25 жовтня, коли більшість кандидатів та партій прибрали свою агітацію.

Kirov porush 3

Громадянська мережа ОПОРА вважає такі дії кандидата та партії порушенням Закону України «Про вибори народних депутатів». Зокрема, порушена ч.2 та 3 ст.70 Закону, в яких йдеться про закінчення передвиборчої агітації о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування та про те, що напередодні дня голосування та в день голосування агітувати забороняється.

Передвиборча агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію-суб'єкта виборчого процесу.

Згідно ст.68. ч.3 «реклама друкованих видань <…> з використанням прізвищ чи зображень (портретів) кандидатів <…> також є політичною рекламою», а відповідно і передвиборчою агітаціцєю.

 

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської Мережі ОПОРА в Кіровоградській області
За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.