Кандидат у народні депутати від Блока Петра Порошенка по округу № 129 з центром у Центральному районі Миколаєва Олександр Жолобецький під час святкування з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників завісив своєю агітацією обласний палац культури, а інший пропрезидентський кандидат по округу № 127 Борис Козир пропіарився на відкритті дитячого садка, відремонтованого за бюджетні кошти.

Так, в Миколаївському обласному палаці культури, який є установою комунальної власності, відбувся концерт, присвячений 70-річчю визволення України від фашистських загарбників, який проходив за підтримки кандидата у народні депутати по округу № 129 від «Блоку Петра Порошенка» Олександра Жолобецького.

У холі палацу культури були розміщені агітаційні банери, а кожному, хто прийшов на концерт, роздавали пакети з блокнотом, ручкою та газетою Миколаївської міської ради «Вечірній Миколаїв» з агітацією Жолобецького.

Крім цього, у холі знаходився буфет з наїдками, яку роздавали усім запрошеним на свято.

У самій же залі біля глядацьких крісел розмістились білі кульки з написом «Олександр Жолобецький», а на сцені був наліплений великий агітаційний банер.

Mykolaiv 8391 Mykolaiv 8411

Згідно пункту 5 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Сам кандидат сказав своє привітальне слово, після чого до слова запросили мера Миколаєва Юрія Гранатурова.

«Ми завжди повинні пам'ятати тих, хто подарував нам найдорожче - мир і життя. Миколаївці мудрі люди, тому ніхто не дозволив розхитувати ситуацію влітку, хоча спроби були. Так ось: чужі тут не ходять, вибачте. Ми у себе вдома. Найголовніше нам з вами не залишитися в дурнях, щоб ми навчилися нарешті вибирати наших, рідних. Один з таких людей в цій залі. Особисто я йому довіряю. В розвідку б з ним пішов», - сказав Гранатуров, не називаючи ім’я, але очевидно маючи на увазі Жолобецького.

Зазначимо, що згідно частині 1 статті 74 Участь у передвиборчій агітації забороняється у робочий час посадовим та службовим особам органів виконавчої влади, органам влади Автономної республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та судам.

Наступного дня відбулось відкриття дитячого садочку у мікрорайоні Намив, на який було витрачено більше 17 мільйонів бюджетних коштів. Під час свята мер Миколаєва заявив, що допомогу надало ДП «Адміністрація морських портів» України, та запросив на сцену керівника підприємства Бориса Козиря, який є кандидатом у народні депутати по округу № 127, у якому і відкривали дитсадок.

«Сьогодні ми з вами вирішили ще одну проблему, яка непокоїла наших городян. Сьогоднішній захід є прикладом того, як потрібно любити своє місто і своїх дітей. Я впевнений, що у нас є майбутнє», - сказав він.

Відзначимо,що раніше на день вчителя на концерті до дня вчителя мер Миколаєва заявив, що не має права агітувати, проте зазначив, що його сім’я проживає у Заводському районі Миколаєва.

 

За коментарями звертайтесь:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.