В ОПОРУ поступила інформація про організацію підкупу виборців у Броварах Київської області (97 ВО) за адресою вул. Незалежності, 2. У міліції підтвердили факт перевірки установи, що там знаходиться – це виявився штаб одної з політичних сил. 

Керівник підрозділу зв’язків з громадськістю ГУМВС у Київській області Микола Жукович у коментарі Громадянській мережі ОПОРА повідомив, що у відповідь на звернення до вказаного місця виїхала слдідчо-оперативна група. Виявилося, що за адресою вул. Незалежності, 2 знаходиться один із виборчих штабів політичної сили, яка приймає участь у виборчих перегонах. Міліціонери опитали працівників штабу, що були присутні під час візиту, а також – громадян, які живуть у тому ж будинку по сусідству. 

«Заяву зареєстровано в єдиний облік,  - сказав Микола Жукович. - Йде збір інформації для того, щоб отримати підтвердження правопорушення і дати йому кваліфікацію:  чи це був підкуп, чи це було щось інше.»  

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/

Facebook:https://www.facebook.com/cn.opora

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)