Інформацію про виявлені спостерігачами порушення під час виборчого процесу ОПОРА на Івано-Франківщині надаватиме працівникам СБУ та МВС для відповідного реагування.

Громадянська мережа ОПОРА вітає ініціативу Міністерства внутрішніх справ України щодо взаємодії з її представниками та зацікавлена в співпраці з МВС у питаннях протидії порушенням виборчого законодавства та своєчасній реакції органів правопорядку. З аналогічною ініціативою взаємодіяти зі спостерігачами ОПОРИ  щодо протидії і фіксації порушень виборчого законодавства звернулося Управління СБУ в Івано-Франківській області.

«Взаємодія ОПОРИ з правоохоронними органами – це безпрецедентний крок, зроблений з їхньої ініціативи. Раніше такої взаємодії не було. Раніше у день голосування  ми повідомляли про певну кількість знайдених порушень, а наступного дня міліція заявляла про значно меншу кількість порушень, серед яких нами зафіксованих не було, - розповів координатор ОПОРИ на Івано-Франківщині.

Він пояснив, що ОПОРА зацікавлена, щоб виявлені порушення не лише відображалися у матеріалах ЗМІ, але й отримали реакцію компетентних органів, тому інформацію про виявлені порушення передаватиме Управлінню СБУ в Івано-Франківській області та Управлінню МВС України в Івано-Франківській області.

Якісна і реальна взаємодія між органами правопорядку і спостерігачами ОПОРИ потрібна для зменшення кількості  правопорушень під час підготовки і проведення парламентських виборів 26 жовтня».

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)